Stichting Pelita Sittard


Net als in Wouter Mullers lied ‘Wil iemand weten waar Indië nog ligt?’ denken we dat Indië een beetje voortleeft als mensen uit voormalig Nederlands-Indië elkaar ontmoeten of even samenzijn. Daarom en ook om mensen even uit hun isolement te halen en voorlichting te geven, organiseert Pelita diverse bijeenkomsten in het land, zo ook in Sittard.


Onze Masoek Sadja’s zijn onze maandelijkse inloopmiddagen met livemuziek, catering, een enkele keer een spreker met spannende, mooie of informatieve onderwerpen of een performer met een prachtige korte voorstelling.


Tijdens deze middagen zijn onze vrijwilligers u van dienst, die u onder meer kunnen doorverwijzen naar het Pelita-loket voor vragen over bijvoorbeeld de Wuv, Wubo of AOR of voor doorverwijzing naar Maatschappelijk Werk.


Heeft u vragen over de Wuv, Wubo, Wiv en AOR of  over wonen en maatschappelijk werk of wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact op met:

Stefanie Hehalatu, Medewerker Sociale Dienstverlening regio Limburg


s.hehalatu@pelita.nl

06-30994306


https://www.pelita.nl/home.html


De Pelita Eettafel De Pelita Eettafel is een regionale, informele ontmoetingsbijeenkomst waar het gezamenlijk nuttigen van een maaltijd centraal staat, voor mensen met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië, hun nakomelingen en naasten.Het samenzijn en samen eten met mensen met een gedeelde achtergrond, ervaringen en cultuur leidt idealiter tot het doorbreken van isolement en uitbreiden van het netwerk.


De eettafel is bovendien de plek waar medewerkers en vrijwilligers van Pelita direct contact hebben met de doelgroep en van daaruit kunnen signaleren of iemand (een bepaalde mate van) zorg nodig heeft. Een informeel gesprek op de eettafel kan leiden tot het betrekken bij één of meer van de eigen dienstverleningsactiviteiten of het doorverwijzen/toeleiden naar externe zorg of welzijn. Dat is de meerwaarde van Pelita-bijeenkomsten ten opzichte van andere kumpulans.


De eettafel is ontstaan uit een behoefte van ouder wordende bezoekers van de Masoek Sadja’s, die de lange duur en drukte niet meer goed aankonden. De eettafel is daarom primair gericht op samen eten.